Taalkeuze

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Nieuws

Alejandro Vigil verhuist naar Italiaanse serie A2

<p>Foto Zupp</p>

De boomlange Alejandro Vigil Gonzalez vertrekt na één jaar uit Maaseik. Hij kwam in het begin van het afgelopen seizoen over uit zijn vaderland, Spanje.

Bij NOLIKO Maaseik begon hij aan zijn eerste buitenlandse avontuur, en dat pakte meteen goed uit. Onder het toeziend oog van de Argentijnse coach Castellani bloeide hij in de loop van het seizoen helemaal open.

Hij trok muur na muur op en was met zijn 2 meter 10 een ware nachtmerrie voor iedere aanvaller aan de andere kant van het net. Zijn goede prestaties bleven dan ook niet onopgemerkt.

In de “serie A2” zal hij vanaf volgend seizoen uitkomen voor subtopper Sigma Aversa.

Bedankt voor het afgelopen seizoen, Alejandro! Veel succes in Italië!

 

De 2018 CEV Champions League rekent op NOLIKO Maaseik…

Woensdagmiddag werd op de zetel van de CEV in Luxemburg geloot voor de Europese volleybalbekers 2017-2018: de CEV Champions League, de CEV Cup en de Challenge Cup.

Op 8 november speelt NOLIKO Maaseik zijn 225e officiële Europese wedstrijd en op 12 november (aanstippen in uw agenda) zijn eerste Europese thuismatch van 2017-2018. Tegenstander is de winnaar van de landskampioenen KV Luboteni FERIZAJ (KOS) en Abiant Groningen (NED). De kans is groot dat we een herhaling krijgen van de voorronde van vorig jaar. Toen klopten we onze Noorderburen tweemaal met 3-0.

In december beginnen dan de poolfases van de Champions League (6 pools van vier teams) die elke ploeg zes wedstrijden opleveren en eindigen op 28 februari 2018.

Knack Roeselare is als landskampioen dadelijk geplaatst voor de poolfase, die geloot worden op 14 november.

Nicholas Sighinolfi versterkt middencompartiment bij NOLIKO Maaseik

Even rekenen: we hebben een trainer-coach, twee spelverdelers, twee opposites, een libero, drie kanjers van receptie-hoekaanvallers en nu ook een derde middenman. Een handvol internationals, ervaring, talent en ambitie. Wees gerust: NOLIKO Maaseik is ongeveer klaar om eraan te beginnen…

Die derde middenman is de jonge Italiaan Nicholas Sighinolfi (°11 augustus 1994). Nicholas Sighinolfi (2m04) is een product uit de jeugdopleiding van de Italiaanse absolute topclub Modena. In 2013-2014 speelde hij nog met het tweede team van Modena in Serie B. Het seizoen erna werd hij opgenomen in de brede kern van het A-team en mocht hij af en toe al eens aan het venster piepen, zij het als 3e of 4e middenspeler. Nicholas Sighinolfi zat in elk geval al vrij dicht in de buurt van het A-team toen Modena in 2015-2016 de supercup, de beker én de titel pakte, in Italië of all places.

Sebastian Gevert: stevige concurrent als opposite...

Het huiswerk van technisch directeur Wout Wijsmans en zijn sportieve staf is bijna klaar. De laatste puzzelstukjes worden ingepast. Net als de voorbije jaren moet ook nu weer ruim een half team vervangen worden. Dat is niet ideaal, maar het is zoals het is. Trouwens… onze blijvers zijn stuk voor stuk erg waardevolle spelers, en we versterkten ons al met meerdere internationals. Kortom: NOLIKO Maaseik zal ook in 2017-2018 meespelen voor de knikkers!

In het Tsjechisch-Boheemse Ceske Budejovice (in het Duits ook bekend als Budweis, en ja, daar komt bier vandaan…) tikten we zopas opposite Sebastian Gevert op de kop.

Sebastian Gevert (°27 juni 1988) heeft zowel de Duitse als de Chileense nationaliteit. Hij is overigens kapitein van de Chileense nationale ploeg. Sebastian startte zijn volleybalcarrière bij de Chileense topploeg Club Manquehue. In 2010 week hij uit naar Europa om achtereenvolgens in Palma (ESP), Espinho (POR), jarenlang in Düren (GER) en uiteindelijk één jaar bij VK Jihostroj Ceske Budejovice (CZE) te spelen.

Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2016

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be

 

Comments