Taalkeuze

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Nieuws

NOLIKO Maaseik speelt komende jaren in Errea-uitrusting

<p>Foto IV Photography</p>

Volleybalclub NOLIKO Maaseik bereikte zopas een overeenkomst met de Italiaanse fabrikant van sportkleding Erreà.

Erreà is geen onbekende in de sport- en volleybalwereld. Het merk met hoofdzetel in Parma (Italië) is o.a. partner van de Italiaanse nationale volleybalteams, terwijl F1-liefhebbers het bekende logo ook zien opduiken op de uitrusting van Team Sauber. Stijl, kwaliteit en innovatie zijn de stopwoorden bij Erreà.

De deal – initieel voor vier jaar – kwam tot stand in overleg met Pierpaolo Lanzi (export manager Erreà Italia), Davy Willems (ERREA Point Limburg) en Guy Vanwijck (GI Sport, Maaseik).

Niet alleen de spelers van het A-team maar de hele volleybalfamilie van NOLIKO Maaseik zal de komende jaren dus de specifieke volleybaluitrusting van Erreà dragen.

NOLIKO Maaseik neemt hierbij na 19 jaar (!) afscheid van zijn vorige sportkledingsponsor.

 

Canadese Jay Blankenau wordt set-up bij NOLIKO Maaseik

<p>Foto J&uuml;rgen Sabarz</p>
<p>&nbsp;</p>

Jay Blankenau werd op 27 september 1989 geboren in Edmonton (Alberta, Canada) en geraakte via de universiteit van Calgary in de Canadese nationale selectie. Hij was er overigens bij (weliswaar vooral op de bank) toen Canada op de Olympische Spelen van Rio 2016 verrassend doorstootte naar de kwartfinales.

Jay Blankenau is een stevige kerel van 1m94 met een energieke en gedreven speelstijl, een zware service en een stevig blok.

Zijn Europese avonturen beperken zich voorlopig tot een jaar in Griekenland (MAS Niki Aiginiou), een jaar in Nederland (AB Groningen/Lycurgus) en zopas een in jaar Duitsland (Evivo Düren). En binnenkort komt hij dus aansluiten bij NOLIKO Maaseik!

 

Jolan Cox wordt nieuwe hoofdaanvaller van NOLIKO Maaseik

Het volleybalseizoen zit erop; het volgende seizoen is nog niet in aantocht maar wél al in voorbereiding. NOLIKO Maaseik staat voor de loodzware opdracht om nóg beter te doen dan in 2016-2017, en de Limburgers laten er geen gras over groeien: Jolan Cox komt over van Callant Antwerpen en zal allicht uitgespeeld worden als opposite.

Jolan Cox werd geboren op 12 juli 1991 en is 1m94 groot. De linkspoot speelde slechts twee seizoenen bij Callant Antwerpen. De twee jaren ervoor was hij nog sterkhouder bij Prefaxis Menen.

Jolan werd onlangs door het lezerspubliek van een Vlaamse krant verkozen tot MVP (most valuable player) van het jaar en hoefde voor de trofee van Speler van het Jaar van diezelfde krant enkel de onvermijdelijke Hendrik Tuerlinckx te laten voorgaan. Jolan Cox behoort vanzelfsprekend ook tot de kern van onze nationale selectie, de Red Dragons.

NOLIKO Maaseik blijft dus wel degelijk een Belgische ploeg, ongeacht wat kwatongen wel eens beweren…

 

NOLIKO Maaseik neemt afscheid van coach Daniel Castellani

<p>Foto ZUPP</p>
<p>&nbsp;</p>

Het doek is gevallen over volleybalseizoen 2016-2017.

We zullen nog lang terugdenken aan de waanzinnige eindsprint met twee perfect aan elkaar gewaagde teams die om beurten naar de andere kant van het land reisden om elkaar om de twee dagen in de ogen te kijken in een uitputtingsslag op topniveau… De ontgoocheling is groot, met als enige troost dat we Roeselare gedwongen hebben om een nóg hoger niveau te halen dan ze zélf wellicht voor mogelijk hielden.

Frustrerend, jawel, maar het is onze sportieve plicht om die zure smaak weg te spoelen en het volgende seizoen voor te bereiden… Die voorbereiding is uiteraard al gestart. En zoiets begint elk jaar met een inventaris: wie blijft, wie willen we graag houden, wie willen we er graag bij. Afscheid nemen en verwelkomen.

We deelden de vorige weken al mee dat onze Argentijnse receptie-hoekspeler Nicolas Bruno een jaar langer in Maaseik blijft. Nicolas was het voorbije seizoen een van onze absolute sterkhouders, en het doet ons veel plezier dat we ook het komende seizoen op hem kunnen rekenen.

Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2016

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be

 

Comments